15 februari 2019
19:00

HC Örnen

Referat: Kungsörs IK - HC Örnen

Då var den sista matchen för säsongen spelad och HC Örnen avslutade på bästa sätt när man under fredagskvällen kunde avfärda ett redan kvalklart Kungsör på bortaplan med 1-2.

Förutsättningarna inför matchen kunde inte påverka sluttabellen på något sätt, Kungsör var redan klara för fortsatt kval och HC Örnen skulle göra sin sista match för säsongen. Trots detta så är det två lag som mött varandra flera gånger under de senaste åren och båda lagen ville nog avsluta grundserien med tre poäng oavsett vad.

HC Örnen spelar matchen igenom med ett stabilt försvarsspel och man tillåter inte Kungsör att spela sitt snabba och långa spel genom mittzonen. Ett stabilt försvarsspel var innan matchen ett viktigt recept till att ta tre poäng efter 60 spelade minuter. Det är dock Kungsör som efter 10.44 i den första perioden kan ta ledningen i powerplay efter en markeringsmiss av HC Örnen. Bortsett från detta är HC Örnens försvarsspel kompakt samt med bra fokus under den första perioden.

I den andra och tredje perioden kände HC Örnen att försvarsspelet var där det skulle och kunde därför börja att kliva upp mer i banan och på så sätt skapa fler vassa och farliga målchanser i offensiv zon. Trots en del chanser i den andra perioden lyckas inget av lagen få in någon puck i mål och ställningen är fortfarande 1-0 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fortsätter HC Örnen att trycka upp spelet från egen zon och lyckas därför också att spela fast Kungsör i egen zon. Kvitteringen kommer efter 5.20 i den tredje perioden då det är Emil Gunnarsson som gör sitt 4:e mål för säsongen. HC Örnen fortsätter att sätta tryck mot Kungsör och efter 10.36 får Daniel Strindlund pucken bakom mål och spelar upp den till Daniel Sandberg som sätter 1-2 bakom en skymd Philip Thörne i Kungsörmålet. Trots att HC Örnen tar en hel del utvisningar samt att man har ett boxplay i 5 minuter efter ett matchstraff lyckas man hålla ihop spelet i boxen på ett bra sätt matchen igenom.

Ett skönt avslut på, sett till helheten, en ganska misslyckad säsong där man inför säsongen har som målsättning att vara bland de två lagen som kvalar vidare. En målsättning som man tyvärr inte lyckas med denna gång. I och med denna match är alltså säsongens matchande slut men HC Örnen kommer att träna vidare för att under mars deltaga i en cup i Norrköping.

Mer inlägg på hemsidan kommer fortlöpande där vi så småningom kommer att sammanfatta säsongen.